Gemeente Zedelgem
Deelgemeente Loppem
Locatie Steenbrugsestraat 85, Zedelgem (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Zedelgem (geografische inventarisatie: 01-10-2008 - 31-03-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Typologieburgerhuizen

Beschrijving

Vrijstaande burgerwoning uit de jaren 1930. Lage baksteenbouw onder mansardedak (mechanische pannen). Gevel met parement in rode baksteen boven een lage blauwhardstenen plint. (streklagen). Asymmetrisch uitgewerkt met verdiepte inkom achter een rondboogportiek geaccentueerd door witte bepleistering en hoger opgaand linkerdeel. Aflijnende witte lateien en kroonlijsten.

Bron: Van Vlaenderen P. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West- Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia & Vranckx, Martien