Pachtwoning bij Vijverskasteel

Beschrijving

Pachtwoning bij het "Vijverskasteel" van de adellijke familie Coppieters. Oorspronkelijk een stalling volgens kadastergegevens gebouwd circa 1864 en circa 1931 gedeeltelijk omgebouwd tot woning. Laag huis in bruine, verankerde en gedeeltelijk witbeschilderde baksteen boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen). Dwars op de straat georiënteerd. Aflijnende bogenfries onder de dakrand, omlopend op de zijgevel. Rechthoekige muuropeningen onder strekken, gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Omlopende stoep met cementtegels.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1864/21, 1931/25.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien