Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

Opgericht in 1994 door Frank Declerck en vernieuwd in 2003. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Geelrode baksteen onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen), rechthoekige, beglaasde deur. Gelegen in de hoek van een grasveld en toegankelijk via een bekiezeld pad.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Veldegem, s.l., s.d., nr. 3.
  • DEGRANDE V., Inventarisatieproject straat- en veldkapellen Groot-Zedelgem. Deel II: Kapellen in Veldegem, in Zilleghem. Handelingen van de Kring voor heemkunde en geschiedenis Pastoor Ronse, jg. 23, nr. 2, 2002, p. 68.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien