erfgoedobject

Kapel Onze-Lieve-Vrouw onder de Eik

bouwkundig element
ID
210134
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/210134

Juridische gevolgen

Beschrijving

Pijlerkapel in 1996 gebouwd door de familie De Volder als verwezenlijking van een jeugddroom om een eigen kapel te bouwen. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Rode baksteen onder houten zadeldak (houten leien) met windveren. Getraliede nis met houten buste van Maria met Kind. Houten balk met opschrift "O.L.V. ONDER DE EIK 31.05.96". Voor de kapel een houten zitbank en bakstenen bloemenstaander.

  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Veldegem, s.l., s.d., nr. 8.
  • DEGRANDE V., Inventarisatieproject straat- en veldkapellen Groot-Zedelgem. Deel II: Kapellen in Veldegem, in Zilleghem. Handelingen van de Kring voor heemkunde en geschiedenis Pastoor Ronse, jg. 23, nr. 2, 2002, p. 73.

Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zedelgem met deelgemeenten Aartrijke, Loppem en Veldegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL47, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kapel Onze-Lieve-Vrouw onder de Eik [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/210134 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.