Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Tweewoonst op de hoek met de Hutstraat, volgens kadastergegevens circa 1910 gebouwd door timmerman Hippoliet Willem op de wijk Houtte vaut. Geheel van lage dubbelhuizen en bijgebouwen op een afgeschuind perceel toegankelijk via smeedijzeren hekken gevat in betonnen paaltjes. Verankerde baksteenbouw boven een witbepleisterde plint en met gecementeerde (imitatievoegen) zijgevels onder zadeldak (mechanische pannen). Licht getoogde muuropeningen met witbeschilderde strekken, voormalig magazijn rechts nu in gebruik als garage. Het bakstenen bijgebouw achter het huis dateert uit dezelfde periode.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1910/19.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien