• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekpand

Beschrijving

Hoekpand bij de Melkerijstraat. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen + lagere poorttravee (nu met vensterinvulling) van één bouwlaag onder pannen zadeldak (zwart geglazuurde pannen). Volgens het kadaster gebouwd in 1883 op een nog onbebouwd perceel.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen gevat in een vlakke bepleisterde omlijsting met oren en voetstukken (bij de bovenvensters). De gevel wordt horizontaal belijnd door een plint van bossage, de onderling verbonden tussendorpels en behouden kroonlijst op klossen waartussen segmentboogfries. Vakken met verticale belijning.

Lagere voormalige poorttravee, bovenaan afgewerkt met bakstenen fries en kroonlijst op houten klossen waartussen een segmentboogfries.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ichtegem, 1883/3, 1933/9.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie