Restanten kerkhof Sint-Michielskerk

Beschrijving

Restanten kerkhof rond de Sint-Michielskerk. Het kerkhof is opgeruimd circa 1960. Enkele graven en grafplaten zijn bewaard in de oksel van het voormalige romaanse koor en het zuidtransept. Onder meer grafplaten voor priesters en grafplaat van Ludovicus Jacobus Josephus Ricour (gestorven 183…) en Marie Giloteau.

• ROOSE-MEIER B., VERSCHRAEGEN H., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Kanton Torhout, Ministerie van Nederlandse Cultuur Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, Brussel, 1976, p. 16-18.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie