Zogenaamde "Boskapel", toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Toegankelijke, éénbeukige kapel ingeplant op een omhaagd (beukenhaag) hoekperceel bij de Zeeweg. De toegang tot de kapel wordt geflankeerd door linden.
Op de kaart van Ferraris (1770-1778) wordt op deze locatie een kapel weergegeven. De huidige kapel werd wellicht gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw.
Kapel op rechthoekige plattegrond voorzien van een driezijdig uitgewerkt koor. Zadeldak bedekt met zwarte mechanische pannen. Witbeschilderde baksteenbouw met gepekte plint. De voorgevel is uitgewerkt als een puntgevel en afgelijnd met bakstenen banden. Opengewerkt met verdiept geplaatste rondboogdeur. Op de hoeken pilasters. De geveltop is voorzien van een medaillonnis met opschrift. De zijgevels worden geritmeerd door steunberen. Opengewerkt met cirkelvormige ramen.
Behouden deur- en vensterschrijnwerk, onder meer dubbele houten deur met ovaal betraliede glaspartij en beglaasd boogveld.
Interieur. Bepleisterd en beschilderd interieur. Voorzien van een altaar geplaatst achter een smeedijzeren hekken.
DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Bekegem, in Inventaris van de Kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005.
Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.
Bron: GILTÉ S. & VANNESTE P. met medewerking van BAERT S., BOONE B. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem, Deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)