Dubbelhuis met herbergfunctie van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak + lager volume onder pannen zadeldak. Opgenomen in een dorpsgezicht vastgelegd bij M.B. van 11/04/1984.
Op het primitief kadasterplan van circa 1835 weergave van een volume op L-vormige plattegrond. Vermoedelijk was het eigendom van brouwer Joannes Moens. In 1868 volgt een uitbreiding van het hoofdvolume en krijgt het gebouw een rechthoekige plattegrond. Volgens het kadaster wordt in 1932 in opdracht van Cyrille Simpelaere het huis volledig herbouwd. Maar volgens de mutatie wordt enkel een volume aan de zuidzijde gebouwd.
Oranjerode bakstenen lijstgevel met gecementeerde plint. Centraal op de verdieping een rondboogvormige beeldnis met een Heilig Hartbeeld achter glas geplaatst. De gevel is opengewerkt met muuropeningen onder een getoogde strek. Vernieuwd schrijnwerk.
Archief Ruimte en Erfgoed, Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/314.
Bron: GILTÉ S. & VANNESTE P. met medewerking van BAERT S., BOONE B. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem, Deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)