• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekpand

Laag volume van vier + één travee ingeplant op een hoekperceel bij de Watervallestraat.

De gebouwen zijn volgens het kadaster fasegewijs tot stand gekomen. Op de mutatieschets van 1878 weergave van een vrijstaand volume op een rechthoekige plattegrond, omschreven als een landgebouw. Door de aanleg in 1879 van de zogenaamd "Steenweg van de Watervalle naer Bekegem plaets" komt dit volume langs de weg te liggen. In 1920 volgt een uitbreiding van het hoofdvolume en omvorming tot een woonhuis. Opsplitsing in twee woonhuizen in 1923.

Geelbeschilderde bakstenen lijst- en puntgevel opengewerkt met rechthoekige aangepaste muuropeningen voorzien van vernieuwd schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Bekegem, 1878/1, 1879/3, 1908/15, 1920/1, 1923/2.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie