Boerenarbeiderswoning met stal

Gemeente Ichtegem
Locatie Kerkweg 15, Ichtegem (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Ichtegem (geografische inventarisatie: 01-07-2009 - 30-06-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning met stal

Boerenarbeiderswoning met stal ingeplant op een ruim perceel.

Boerenhuis, gedateerd door middel van jaarankers "1843". Laag volume van één bouwlaag en dubbelhuisopstand van drie traveeën onder pannen zadeldak met ertegenaan gebouwd volume onder een pannen sleepdak. Verankerde bepleisterde en witbeschilderde baksteenbouw opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van nieuw schrijnwerk.

Vrijstaande stal met geïntegreerde schuur. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw onder een pannen zadeldak. De gevels zijn opengewerkt met rechthoekige muuropeningen.

Bron: Gilté S. & Vanneste P. met medewerking van Baert S., Boone B. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem met deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie & Vanneste, Pol