Burgerhuis Eleonora

Gemeente Ichtegem
Locatie Watervallestraat 2, Ichtegem (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Ichtegem (geografische inventarisatie: 01-07-2009 - 30-06-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis Eleonora

Typologieburgerhuizen

Beschrijving

Zogenaamd "ELEONORA" zie naambord. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Vermoedelijk daterend uit de late jaren 1930. Oranjerode baksteenbouw in combinatie met natuursteengebruik voor de plint. De gevel wordt horizontaal belijnd door betonnen banden. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.

Bron: Gilté S. & Vanneste P. met medewerking van Baert S., Boone B. & Vranckx M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem met deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie & Vanneste, Pol