Hoeve zogenaamd "HOOGHOF" zie naambord. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Het perceel is aan de straat afgesloten met een meidoornhaag. Voor het woonhuis bevinden zich restanten van een boomgaard.
Staat als site weergegeven op de kaart van Ferraris van 1770-1778. In de Atlas der Buurtwegen (circa 1841) weergegeven met huidige gebouwenconfiguratie. Volgens het kadaster zijn de gebouwen fasegewijs tot stand gekomen. In 1902 bouwen van het huidige woonhuis ter vervanging van een ouder woonhuis. De achterliggende volumes, die reeds weergegeven zijn op het primitief kadasterplan van circa 1835, worden vergroot en verbouwd.
Woonhuis, ten noordwesten van het erf gelegen. Volume met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en één en een halve bouwlaag onder en pannen zadeldak. Verankerde bruine bakstenen lijstgevel opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen voorzien van nieuw schrijnwerk.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Eernegem, 1903/1.
Bron: GILTÉ S. & VANNESTE P. met medewerking van BAERT S., BOONE B. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem, Deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)