erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
210936
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/210936

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Volgens arduinen jaarstenen gebouwd in "JAAR" "1901". Geelbakstenen gevel met gebruik van blauwe hardsteen voor onder meer de plint, de jaarstenen, het drielicht op de begane grond en het tweelicht op de verdieping. Toepassing van de Brugse traveenissen op de verdieping. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van afgeschuinde dagkanten, op de verdieping gevat in een rondboognis met driepassen in de boogvelden.

Onder de goot een bakstenen druiplijst. Rondboogdeur samen met spitsboogvormig tweelicht gevat in een rondboognis met afgeschuinde dagkanten. Op de verdieping een blinde beeldnis.


Bron: GILTÉ S. & VANNESTE P. met medewerking van BAERT S., BOONE B. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem, Deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/210936 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.