Wederopbouwwoning met schuilkelder

Beschrijving

Deze burgerwoning werd circa 1947 gebouwd naar ontwerp van architect Victor Verreydt voor J. Van Humbeeck, op de plaats van een door bominslag vernield huis. De verzorgde architectuur is typerend voor de periode net na de Tweede Wereldoorlog: puntgevel, fijn siermetselwerk, gebeitst houten schrijnwerk met glas in lood, gekruld siersmeedwerk als balkon. De brede voordeur is in haar omlijsting versierd met reliëfs o.m. weegschaal, boot, hoorn, brief met veren, kaars, toorts, kasteel. De plattegrond van de woning kent de klassieke indeling die teruggrijpt naar de 19de-eeuwse rijwoning. Opvallend is de schuilkelder die wordt voorzien "overeenkomst met de beschikkingen van het besluit van den 10n juni 1944 tot vaststelling van de te treffen beschermingsmaatregelen tegen luchtaanvallen".

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 18 # 22618.