Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Stadswoningen

Beschrijving

Twee onderkelderde enkelhuizen van twee bouwlagen en respectievelijk drie en twee traveeën, met zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Verankerde, bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met horizontale banden op de benedenverdieping. Omlijste rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping in houten 19de-eeuwse rolluikkasten. Rechts deur in een vlakke bepleisterde omlijsting op imposten afgelijnd door een kroonlijst en met een rechte steektrap (4 treden). Eenvoudig hoofdgestel, kroonlijst op klossen met dropmotief.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke