Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof Sint-Elisabeth Gent

Beschrijving

Aanvankelijk zijgevel van de huizenrij van de Provenierstersstraat waartegen de monumentale toegangspoort van het Begijnhof aanleunde (afgebroken in 1879). Heden geschilderde bakstenen gevel met rechthoekige vensters en centrale deur. Blinde bovenverdieping met sporen van korfboog. Rechts aanleunende éénlaagse aanbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verdiepte zijpanelen en centrale deur met sporen van gedichte nis erboven. Linker zijgevel van een venstertravee, oorspronkelijk uitziend op de gracht.