Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, gegroepeerd rondom een deels heraangelegd erf. De erfoprit met kiezelsteentjes loopt langs een boomgaard.
Volgens het kadaster zijn de gebouwen fasegewijs tot stand gekomen. Op het primitief kadasterplan (circa 1835) wordt een site bestaande uit losse bestanddelen weergegeven. Het achterliggende perceel, ten westen van de gebouwen gelegen, staat omschreven als een tuin, maar is wellicht een restant van een omwalling. Het huidige uitzicht van het woonhuis dateert wellicht van 1880, toen werd ook de schuur–stal gebouwd aan de westzijde van het erf.
Woonhuis. Ten noorden van het erf gelegen. Woonhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Verankerde witbeschilderde lijstgevel boven een gepekte plint. De gevels zijn opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van nieuw schrijnwerk. Behouden deurschrijnwerk. Links, twee later toegevoegde traveeën onder een verspringend zadeldak met geïntegreerde paardenstal. Geïntegreerde stalvleugel. Verankerde roodbruine baksteenbouw onder een pannen zadeldak. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Deels behouden stoepen.
Stal-schuur. Ten westen van het erf gelegen. Gedateerd "1867" in de zijpuntgevel. Vrijstaande verankerde gele baksteenbouw onder een pannen zadeldak. Geïntegreerde bietenkelder, wagenkot, schuur en stal.
Bron: GILTÉ S. & VANNESTE P. met medewerking van BAERT S., BOONE B. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem, Deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)