Zogenaamde "Buckskapel" of Onze-Lieve-Vrouwkapel ingeplant op een hoekperceel bij de 's Gravendriesschelaan. De kapel sloot aan bij het domein 's Gravendriessche, van waaruit men via een zijdeurtje in de kapel kon. Gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw.
Toegankelijke kapel. Eénbeukig volume met driezijdig uitgewerkt koor, onder een pannen dak. Overgroeid met klimop. Gele baksteenbouw in combinatie met blauwe gesinterde baksteen voor de plint en de geblokte omlijsting van de deur. Centraal een spitsboogvormige deuropening met afgeschuinde dagkanten. Het boogveld is voorzien van een bepleistering met wapenschild. De zijgevel is opengewerkt met een ronde vensteropening in een omlijsting van blauwe gesinterde baksteen. Het koor is toegankelijk via een spitsboogdeur.
Interieur. Rechthoekige plattegrond met driezijdig uitgewerkt koor. Bepleisterd en beschilderd interieur. Kruisribgewelf aanzettend op een geprofileerde kroonlijst. Koor afgesloten met een smeedijzeren hekwerk. Neogotisch houten altaar met heiligenbeelden.
DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Eernegem, in Inventaris van de Kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005.
Bron: GILTÉ S. & VANNESTE P. met medewerking van BAERT S., BOONE B. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem, Deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)