erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID
211258
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/211258
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Hoekhuis met de Rozestraat en gelegen op het kruispunt met Gentseweg, Rozestraat en Veldkruisstraat. Voormalig café "In de Vrede". Volgens het kadasterarchief gebouwd in 1899-1900. Naar verluidt café stopgezet circa 1967-69. Typische ligging op straathoek. Dorpshuis met haaks aangebouwd stalvolume. Aan de straat gelegen huis van drie traveeën onder zadeldak bedekt met rode pannen. Roodgeschilderde en verankerde baksteenbouw met geaccentueerde voegen en ontlastingsbogen op gecementeerde plint. Licht getoogde muuropeningen met behouden schrijnwerk en persiennes, op arduinen lekdrempels. Gecementeerde band onder de gootlijst, doorlopend over de zijgevel in de Rozestraat.


Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoekhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/211258 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.