Beschrijving

Voormalige gerenoveerde hoeve met losstaande bestanddelen, gelegen op het kruispunt met Gentseweg, Rozestraat en Berkenstraat. Het tracé van de Gentseweg ten zuiden van de hoeve werd midden 20ste eeuw(?) verlegd tot vlak naast de schuur ten zuiden van het erf. Hoeve reeds opgetekend op de kadastrale kaart van P.C. Popp uit midden 19de eeuw. Oorspronkelijk boerenhuis haaks ingeplant ten opzichte van de Veldkruisstraat, vermoedelijk begin 20ste eeuw vergroot met een nieuw aangebouwd huis met voorgevel parallel aan de Veldkruisstraat.

Oudste woongedeelte van één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Verankerde bakstenen gevel op grijs geschilderde plint, licht getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.

Aangebouwd huis van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Kleurrijke bakstenen gevel met dubbelhuisopstand, gemarkeerd door groen geschilderde muurbanden en tegelpanelen boven de muuropeningen. Lijstgevel op gecementeerde plint onder dakoversteek. Rechthoekige deur en vensters met ijzeren rozetlatei.

Bakstenen dwarsschuur, nu ingeplant parallel aan de Gentseweg, gedateerd 1879 in gesinterde bakstenen in de geveltop.

Auteurs: Lanclus, Kathleen