Hoekhuis ontworpen door J. De Leu-Laureys

Beschrijving

Hoekhuis van respectievelijk drie en twee traveeën en drie bouwlagen, met onlangs vernieuwd mansardedak (leien), voorheen voorzien van dakkapellen met driehoekige frontons. Volgens plintopschrift van 1892 en naar ontwerp van architect J. De Leu-Laureys. Bak- en natuurstenen lijstgevels met neoclassicistische inslag; fraaie sierankers. Tweede licht uitspringende venstertravee en hoeken begrensd door pilasters. Steekboogvensters met onderling verbonden natuurstenen booglijsten en horizontale banden. Bovenvensters op de tweede verdieping met sluitsteen onder rechte kroonlijst of driehoekig fronton. Benedenverdieping met ruime winkelramen tussen geschilderde arduinen pilasters en afgelijnd door een gekorniste kroonlijst. Gevels afgelijnd door een omlopende gekorniste kroonlijst op klossen.