Stadswoningen

Beschrijving

Breedhuis van drie bouwlagen met respectievelijk drie en twee traveeën, onder zadeldak (pannen) met linkerzijtrapgevel uit de 17de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel aanpassing van rond 1900. Omlijste rechthoekige bovenvensters onder rechte kroonlijsten en doorlopende platte banden. Nummer 5 met verdiepte borstweringen gevuld met balusters en een trapezoïdale houten erker met smeedijzeren hekbekroning met art-nouveau-inslag. Kroonlijst deels op klossen. Verbouwde benedenverdieping.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke