Kapel van Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgericht in 1998 naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de zusters van Maria van Pittem, naar ontwerp van architect Pascal De Jaeghere. De kapel is gelegen langs een voetgangerspad, ten zuidoosten van het rusthuis Sint-Remi.

Pijlerkapel in gele baksteenbouw onder halfronde bedaking in plaatmateriaal. Beglaasde rondboognis, beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind op natuurstenen sokkel. Voorliggend plantsoen.

Bron     : Devooght K. & Santy P. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Pittem met deelgemeente Egem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL49, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Devooght, Kristien, Santy, Pieter