Beschrijving

Breedhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën, met zadeldak (Vlaamse pannen). Empiregetinte, bepleisterde lijstgevel met rondboogvormige bovenvensters voorzien van booglijsten op imposten, volgens archiefstukken aanpassing van 1838 van oudere kern. Nummer 15 mogelijk zelfs opklimmend tot de 17de eeuw, namelijk met behouden achterpuntgevel. Later aangepaste muuropeningen op de benedenverdieping, nummer 15 met houten 19de-eeuwse winkelpui. Breed hoofdgestel met gelede architraaf, onversierd hoofdgestel en kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1838/5507.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke