Burgerhuis met lijstgevel

Beschrijving

Onderkelderd breedhuis van drie bouwlagen en zeven traveeën, met schilddak en plat dak (twee rechtertraveeën), uit de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, horizontaal geleed door arduinen kordons die tevens de vensterregisters markeren. Hardstenen plint met getraliede keldergaten. Licht uitspringende poorttravee met rechthoekige poort. Imitatiebanden onder de puilijst. Rechthoekige muuropeningen: persiennes op de eerste twee bouwlagen; bovenvensters in geprofileerde omlijstingen, op de bel-etage met oren en ijzeren leuningen. Eenvoudig hoofdgestel met kroonlijst op klossen. Twee rechtertraveeën van de benedenverdieping zijn verbouwd.