Boerenwoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoningen

Beschrijving

Aan elkaar palende, naar het zuiden georiënteerde boerenhuizen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, respectievelijk Vlaamse en mechanische pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw (?).

Nummer 27 samengesteld uit een dubbel- en enkelhuis van drie en twee traveeën en twee bouwlagen met gecementeerde, verankerde gevels, rechthoekige vlak omlijste muuropeningen en luiken op de begane grond.

Nummer 29, woonstalhuis van vijf traveeën en één bouwlaag, eveneens met verankerde bakstenen gevels.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle