Dorpswoningen

Beschrijving

Samenstel van eenlaagswoningen, in geschiedenis opklimmend tot de laatste decennia van de 18de of de eerste decennia van de 19de eeuw, nog niet afgebeeld in het landboek van Pittem van 1761 maar wel als tweewoonst weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1830.

Haaks op de straat ingeplant eenlaagsvolume onder zadeldak in Vlaamse pannen, licht overkragend en steunend op kardoezen. Gevels bekleed met een nieuwe bepleistering en gekenmerkt door rechthoekige muuropeningen voorzien van vernieuwd schrijnwerk. X-vormige ankers in de westelijke zijgevel. Aansluitend muurtje met getoogde poortopening. Naakte oostelijke zijgevel met getoogd zoldervenster waarin bewaard houtwerk. Gesloopt begin 2010.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien