erfgoedobject

Stadswoning 't Keetje

bouwkundig element
ID
21175
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21175
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning 't Keetje
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Onderkelderd diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen, met schilddak (pannen). Het algemeen volume en de muurankers wijzen op een oude kern die minstens opklimt tot de 18de eeuw. In de 19de eeuw aangepaste, bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met dubbelhuisopstand. Rechthoekige muuropeningen, bovenvensters in geprofileerde omlijstingen met sluitsteen en verbonden door cordons. Hoofdgestel met spiegels, kroonlijst met tandlijst op versierde modillons. Benedenvensters en deur met gezandstraald glas uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Stadswoning 't Keetje [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21175 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.