Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Woning uit 1924, gelegen naast de Blekerijbeek en langs de erfoprit naar de hoeve in de Joos de ter Beerstlaan nummer 39. Met twee volumes weergegeven in het landboek van Pittem van 1761. Het primitief kadasterplan (circa 1830) toont een woonhuis, een bakhuis en een verdergelegen landgebouw op deze plaats. De woning is in de loop van de 19de eeuw in bezit van en wordt bewoond door de familie Vanhullebusch. In 1851 wordt een smal oostelijk deel van de woning als aparte wooneenheid afgesplitst. Circa 1880 wordt de woning opnieuw kadastraal verenigd; er wordt een landgebouw bijgebouwd aan de westzijde van het perceel. Het woonhuis wordt volgens kadastergegevens in 1924 herbouwd. Het westelijk landgebouw uit 1880 wordt niet meer weergegeven op de mutatieschets.
Verankerde eenlaagswoning onder een zadeldak in mechanische pannen. Erfgevel met oorspronkelijk vijf ongelijke traveeën, de twee aparte rechtertraveeën verwijzend naar de opsplitsing van de woning uit 1851. Thans gedichte rechterdeur. Getoogde muuropeningen met bewaard interbellumhoutwerk (meerledige T-ramen met bovenlicht in verticale roedeverdeling. Gecementeerde sierplint met rozegekleurde geometrische motieven waarin een duif afgebeeld wordt. Witgekalkte achtergevel boven een gepekte plint aan noordzijde. Ruïne op de plaats van het landgebouw uit circa 1880. Verdwenen bakhuis.
Rijksarchief Brugge, Gemeente Pittem. Oud Archief, nr. 28/6: "Nieuwe ommelooper ende terrier der prochie van Pitthem, door D. Seghers, 1761, kaart 17.
Bron: DEVOOGHT K. & SANTY P. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Pittem met deelgemeente Egem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL49, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)