Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoonhuis

Beschrijving

Interbellumwoonhuis, in 1936 gebouwd voor bakker Maurice Lambrecht, naar een ontwerp van architect Jan Callant uit Beernem. Half vrijstaand tweelaags enkelhuis met lijstgevel uit gele en oranjerode parementsteen, opengewerkt door rechthoekige muuropeningen onder doorgetrokken latei. Op de verdieping een vierlicht met T-raampjes, verbonden door tussenstijlen op consoles. Asymmetrische toegang met beglaasde deur voorzien van hekwerk, tussen een afgeronde en een getrapte dagkant, onder een uitspringende latei en bovenlicht. Geprofileerde uitkragende kroonlijst.

• Gemeentearchief Pittem, Bouwaanvragen.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Pittem, 1936/4.