Stadswoningen

Beschrijving

Zuidelijke gevelwand van zeventien traveeën met een gelijkaardige compositie als de andere gevelwanden van telkens twee identieke hoekpanden, twee zijpanden van drie traveeën (nummer 18-19-20 en één travee van 21 en nummer 26) en een centrale partij van vijf traveeën (nummer 21, 22, 23-25). Enkel de twee traveeën van nummer 22 behielden hun oorspronkelijk bepleisterd parement en ordonnantie. De overige gevels werden gecementeerd en bij nummer 18-20, 23-25, 26 en 27 werd bovendien de gelijkvloerse verdieping gebouwd. Enkel bij nummer 26 is deze verbouwing bijzonder merkwaardig met een art-nouveaupui van een apotheek: houten bovenlicht met mortier. Winkelramen met bovenlichten in glas in lood. Bekronende kroonlijst en centraal gebogen fronton. Eveneens merkwaardige behouden apotheekinrichting.

Nummers 28 en 29, Kramersplein 1-2. Aanvankelijk samen met de pleingevels ontworpen doch uitziend op het verbindingsstraatje met het Kramersplein in het verlengde van de Sint-Amandstraat. Sterk verbouwde parementen met vier bouwlagen onder doorlopende kroonlijst.