Wachtershuisjes aan Royers- en Lefebvrebrug

Beschrijving

Aan de Royers- en de Lefebvrebrug staan twee identieke wachtershuisjes, aan de hand van de modernistische stijlkenmerken te dateren uit de jaren 1950-1960. Naar verluidt zouden dit wachthuisjes zijn geweest voor agenten die er het verkeer regelden.

Ronde betonnen basis waarop een omlopend venster, onder metalen plat dak met overstek. Te bereiken via breukstenen treden met buisleuning.

• HAZENBERG ARCHEOLOGIE 2009: Herinrichting Scheldekaaien, onuitgegeven nota, catalogus nr. 8.

Bron     : Hooft E. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen: Scheldekaaien, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen ANT1, (onuitgegeven werkdocument).
Auteurs :  Hooft, Elise