Duitse bunker

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Duitse bunker

Beschrijving

Langs de Sloepenweg, ter hoogte van de bomenrij, is een Duitse bunker bewaard. Het is een bunker van het type 668, geschikt voor zes personen, opgericht circa 1943.

Het betreft een grote betonnen constructie op een vierkante plattegrond die bovengronds bijna achter meter op acht meet. De constructie heeft afgeronde hoeken, de ingang is verwerkt in de dikke muren.

• HAZENBERG ARCHEOLOGIE 2009: Herinrichting Scheldekaaien, onuitgegeven nota, catalogus nr. 9.

Bron     : Hooft E. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen: Scheldekaaien, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen ANT1, (onuitgegeven werkdocument).
Auteurs :  Hooft, Elise