Staketsels bij Royerssluis

Beschrijving

Aan beide oevers van de inham naar de Royerssluis zijn houten staketsels gebouwd, die zich om de hoeken heen buigen. Wellicht werden ze tegelijkertijd met de sluis aangelegd, circa 1904-1907.

Het gaat om een houten constructie van loopstaketsels steunend op een onderbouw en voorzien van relingen. Vanuit een signaalhuisje op het staketsel werd vroeger de wacht gehouden en kregen arriverende binnenschippers signalen via een mast.

• HAZENBERG ARCHEOLOGIE 2009: Herinrichting Scheldekaaien, onuitgegeven nota, catalogus nr. 11.
  • PANIS P. (red.), 2010: Open monumentendag. De vier elementen: aarde, lucht, vuur en WATER, 12 september 2010, Antwerpen, 89.