Wegkruis

Gemeente Pittem
Locatie Brugsesteenweg zonder nummer, Pittem (West-Vlaanderen)

• Inventarisatie Pittem (geografische inventarisatie: 01-03-2009 - 30-06-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Wegkruis

Typologiewegkruisen

Beschrijving

Wegkruis bij de erfoprit van hoeve met nr. 213. Het wegkruis staat nog niet afgebeeld op de kaarten van het Dépot de la Guerre (1874) en Institut Cartographique Militaire (1898 en 1926).

Eenvoudig houten wegkruis bestaande uit kruis tegen een beplankte achterwand en onder zadeldakje. Geen Christusbeeld. Rechts geflankeerd door lage arduinen pijler voor bloemstuk.

Bron: Devooght K. & Santy P. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Pittem met deelgemeente Egem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL49, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Devooght, Kristien & Santy, Pieter