Garage Auto-Palace

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Garage Auto-Palace

Beschrijving

Garage "Auto-Palace" in nieuwe zakelijkheid van circa 1930. Voorgevelparement van gele geglazuurde baksteen met accentuerende zwarte deur- en vensteromlijstingen en letters van opschrift. Strikt functionele vormgeving gekenmerkt door zuivere lijnen en kubistische vormen. Onderbouw met ruime garagepoorten en winkelramen. Contrasterende, horizontaal gemarkeerde linkertravee met vensterregister en verspringende kroonlijst en hoger oplopende, verticaal gerichte rechtertravee; gescheiden door een overhoekse pilaster. Venstertravee met onder meer overhoekse venstertjes.