Schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Kleine hoeve opklimmend tot het midden van de 18de eeuw, zie nog niet afgebeeld op het landboek van Egem van 1725 maar wel op de Ferrariskaart (1770-1778). Volgens kadastergegevens in 1908 volledig herbouwd door landbouwer Karel Lauwers-Deketelaere.

Hoeve toegankelijk via erfoprit met, ten noorden van het erf een woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak in mechanische pannen. Verankerde donkerrode baksteenbouw opengewerkt door getoogde muuropeningen waarin vernieuwd schrijnwerk. Ten zuidoosten daarvan een schuin ingeplante schuur in donkerrode bakstenen onder zadeldak in mechanische pannen. Deels gecementeerde erfgevel. Oorspronkelijk getoogde muuropeningen, grotendeels gewijzigd.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Egem, 1909/2.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien