Zendmast

Gemeente Pittem

• Inventarisatie Pittem (geografische inventarisatie: 01-03-2009 - 30-06-2010).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Zendmast

Typologiezendstations
Dateringna WO II

Beschrijving

Zendmast, in 1970 op één van de hoogste plaatsen van de gemeente opgetrokken voor de verspreiding van BRT-televisie-, en vanaf 1980 ook radio-uitzendingen. Het grootste deel van West- en Oost-Vlaanderen ligt binnen het bereik van de zendmast.

300 m hoge smalle metalen rood- en witbeschilderde constructie, gestabiliseerd door in de grond verankerde kabels. Bijhorend bakstenen dienstgebouwtje onder platte bedaking.

Bron: Devooght K. & Santy P. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Pittem met deelgemeente Egem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL49, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Devooght, Kristien & Santy, Pieter