Cottage getinte villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage getinte villa

Beschrijving

Omhaagd perceel met cottage getinte villa naar ontwerp van Romanelli van 1934 (zie signatuur boven rondboogvenster); het geheel wordt gekarakteriseerd door een typische verspringende volumewerking met combinatie van lijst- en puntgevel onder pannen zadeldak met klimmende dakvensters.

Witgeschilderde baksteenbouw met groen geschilderd pseudovakwerk in de vooruitspringende puntgevel. De vensters zijn op een rondboogvenster na, allemaal rechthoekig, beluikt en voorzien van dorpels van ongeschilderde baksteen, rondboogdeur. De garage ten oosten van de woning is duidelijk een latere toevoeging.

Auteurs: Daveloose, Barbara