• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag met zadeldak (pannen), uit het tweede kwart van de 19de eeuw (?); de glazenier Cam. Ganton, eigenaar geworden van het huis in 1908, verfraaide de voorgevel met faiencetableaus, een gesmeed ijzeren uithangteken met het embleem van zijn bedrijf (een ijsbeer) en gebrandschilderd glas in vensters en poorten. Oorspronkelijk bepleisterde lijstgevel, in 1976 gedecapeerd. De fraaie faiencetableaus op de penanten van de bel-etage symboliseren de brandglasschilderkunst en stellen twee figuren voor met de inscriptie 'Ars' en 'Labor'.

Auteurs: Lanclus, Kathleen