Woning naar ontwerp van S. Guillissen-Hoa

Beschrijving

Eengezinswoning van 1961 naar ontwerp van architecte Simone Guillissen-Hoa. Eenvoudige woning, volgens de huidige bewoonster gebouwd met een zeer beperkt budget, maar door het creatieve gebruik van de ruimte-invulling zeer opmerkelijk.

De woning is ingewerkt in de helling van het terrein en wordt afgesloten door een hellend dak dat tegengesteld helt. Strak volume opgetrokken uit goedkope, witgeschilderde baksteen met rechthoekige muuropeningen. Overdekte inkom, type carport. Deze inkom is naar de oostkant georiënteerd, de leefruimte ligt aan de westkant. Aan de zuidkant is er een terras.

Eenvoudig interieur met badkamer en slaapkamer die bovenaan gedeeltelijk zijn opengewerkt naar de leefruimte toe. De ruimte onder de slaapkamer werd voorzien als bureau.

Deze woning wordt vermeld in de oeuvrelijst van Simone Guillissen-Hoa in de publicatie "Bouwen in België 1945-1970" van Geert Bekaert en Francis Strauven.

• BEKAERT G. & STRAUVEN F. 1971: Bouwen in België, 1945-1970, Brussel, 319.

Auteurs: Daveloose, Barbara