Villa Lucy en Villa Murielle

Beschrijving

Gekoppelde villa's "Villa Murielle" (nummer 6) en "Villa Lucy" (nummer 8) die samen in 1903 in het kadaster geregistreerd werden. Beide villa’s liggen boven straatniveau en hebben een omringende tuin.

Twee woningen, rug aan rug gebouwd, oorspronkelijk volume van drie traveeën en van twee bouwlagen onder één complex overkragend pannen dak geflankeerd door recentere aanbouwen. Rode baksteenbouw met decoratief gebruik van gecementeerde contrasterende muurbanden. Lijstgevel met als puntgevel uitgewerkt deurrisaliet met gecementeerd gevelvlak op de borstwering waarin de naam van de villa is verwerkt. Steekboogvormige muuropeningen en steigergaten gevuld met diamantkoppen.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, Sectie B, 1903/4.

Auteurs: Daveloose, Barbara