Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Rozen

Beschrijving

Wegkapel gelegen tegenover de ingang van het kasteeldomein van Linkebeek, op de samenvloeiing van de Wijnborrebeek en de Linkebeek.

De kapel werd gebouwd in 1969 ter vervanging van een oudere kapel die ingemetseld was in de omheiningsmuur van het kasteel. In 1965 werd de muur en dus ook de kapel afgebroken omwille van de verbreding van de straat.

Natuurstenen pijlerkapel onder zadeldakje met een hoge segmentboognis waarin een bepleisterd en beschilderd beeld van Onze-Lieve-Vrouw ter Rozen prijkt, afgesloten door een ijzeren hek.

• S.N. 2008, Ontdek Linkebeek … langs 6 wandelingen met uitleg, Linkebeek, 20.

Auteurs: Daveloose, Barbara