Handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handelspand

Beschrijving

Symmetrisch uitgewerkt handelspand uit het interbellum, kadastraal geregistreerd in 1930 als "nieuwe bouwing" van meubelmaker Jean Baptist Labarre. Een mondelinge bron herinnert zich echter een winkel van fietsen en wasmachines die werd opengehouden door Tist Labarre.

Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Bakstenen lijstgevel met picturaal spel van lijnen, ontlastingsbogen en boogfriesmotieven in witte baksteen. Beneden rechthoekige en boven licht getoogde muuropeningen. Origineel schrijnwerk.

• Kadaster Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, Sectie B, 1930/66.
  • Mondelinge bron over voormalige functie dankzij Alex Geysels.