Gevelkastkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gevelkastkapel

Beschrijving

Gecementeerde gevelkastkapel rechts tegen de gevel van het hoekpand met de Hollebeekstraat. In de literatuur wordt vermeld dat de kapel in 1900 werd gebouwd op verzoek van de bouwheer van de woning, en dit ter vervanging van een oudere kapel die er al meer dan 60 jaar stond. In het kadaster wordt deze woning in 1898 geregistreerd.

Wit geschilderde, gecementeerde gevelkastkapel op een betonnen console en afgedekt met een zadeldakje; segmentboognis afgesloten door een ijzeren hekje. Het nog oorspronkelijke gepolychromeerde beeld stelt de Heilige Familie voor.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Linkebeek, Sectie B, 1898/12.
  • S.N. 2008: Ontdek Linkebeek… langs 6 wandelingen met uitleg, Linkebeek, 21.