Architectenwoning van Jacques Geerinck

Beschrijving

Eigen woning van architect Jacques Geerinck, gebouwd in 1964 op een achterin gelegen perceel dat toegankelijk is via een dreef. De omringende tuin loopt diep door in oostelijke richting.

Modernistische woning op rechthoekige plattegrond met gebruik van het modulair systeem. De woning is ingeplant op een hellend terrein. De benedenverdieping, waar een aantal kleine dienstruimtes en een open garage zijn, ondersteunt een plaat van gewapend beton. Die draagt de lichte houten constructie van de door glaspartijen opengewerkte eerste verdieping waar zich de leefruimtes bevinden. Het zeer licht hellende zadeldak is sterk overkragend. In 1966 werd de woning kort vermeld in het tijdschrift Architecture.

• S.N., 1966: Maison à Linkebeek, Architecture, 74, 507-507.

Auteurs: Daveloose, Barbara