Pijlerkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pijlerkapel

Wegkapel gelegen in de bocht van de Zavelstraat, waar deze afbuigt naar de Kasteelstraat.

Toen men wist dat het bestaande Sint-Elooiskapelletje zou verdwijnen bij de verbreding van de Zavelstraat, werd het plan opgevat om de huidige Onze-Lieve-Vrouwekapel te bouwen. Het ontwerp is van architect August Harmbursin. De inzegening gebeurde op 7 december 1954.

Bakstenen pijlerkapel onder pannen zadeldak. Vrij hoge basis van kasseistenen met bovenbouw van rode baksteen. De nis is mijtervormig uitgewerkt met een dubbele rollaag en wordt bekroond door een gecementeerd kruis waarop het jaartal 1952 is gegraveerd.

• S.N. 2008: Ontdek Linkebeek… langs 6 wandelingen met uitleg, Linkebeek, 20.

Auteurs: Daveloose, Barbara