Kasteeltje uit het interbellum

Beschrijving

Kasteeltje in cottagestijl met neotraditionele elementen, gelegen op de hoek tussen de De Grunnelaan en het Olmenoord in ruime omringende tuin. Kadastraal geregistreerd 1925, in gebruik genomen februari 1925. Vermeld als 'huis', met Priaun-Hougardy (?), Hougardy-Sweers (?) als bouwheer.

Bakstenen gebouw op vierkante plattegrond onder complexe bedaking met kunstleien. De gevels worden getypeerd door witgeverfde hoekkettingen en vlakke deels omlopende vensteromlijstingen. Voorts gekenmerkt door licht uitspringende hoekrisalieten, bekroond door torentjes met ingesnoerde naaldspits.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Wezembeek-Oppem, Afdeling 2, Sectie D, 1925/12.

Auteurs: Thomas, Hans