erfgoedobject

Villa naar ontwerp van Guillissen-Hoa

bouwkundig element
ID
212643
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/212643

Juridische gevolgen

Beschrijving

Modernistische villa daterend van 1954-1955, achteringelegen ten opzichte van de steenweg, naast wandelpad dat uitkomt op het Fujidomein. Oorspronkelijk een ontwerp van Dupuis en Guillissen-Hoa, uiteindelijk op naam gekomen van Guillissen-Hoa. In 2010 gerenoveerd met achteraan toevoeging in de stijl van de woning. Het interieur is niet meer bewaard.

Modernistische bakstenen villa van één tot twee bouwlagen onder plat dak, gekenmerkt door een gevarieerde volumewerking en lijnenspel. Recente blauwe hardstenen plint. Rechthoekige vensters en deuren (vernieuwd schrijnwerk) telkens verzonken in het gevelvlak. Plaatselijk overkragende dakrand in beton met hier en daar verwerking van hout.

Het naastgelegen Fujidomein is een verkaveling van een groot domein met buitenverblijf (nu gesloopt), in de jaren 1950 verkaveld voor grootschalige villabouw door N.V. Immobilière de Belgique.

  • CALUWAERTS Roger. 1992 : Wezembeek-Oppem. Van boerendorp tot woongemeente. Nieuwkerken-Waas, 427.
  • S.N. 1958: Maison familiale a Wesembeek, La Maison 14.5, 145-146.

Bron     : -
Auteurs :  Thomas, Hans
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa naar ontwerp van Guillissen-Hoa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/212643 (Geraadpleegd op )